Leuk om te weten

 

Glunderende gezichten op Kandoel.....

Op donderdag 11 november 2021 was het een leuke dag op onze bijenstand in Dongen. Onze groep vrijwilligers kreeg bezoek van een vertegenwoordiger van de Rabo-bank. Glunderende gezichten vanwege de cheque die uitgereikt werd aan Ad, onze penningmeester. Hij kan een mooi bedrag op onze rekening bijschrijven.

uitreiking cheque rabo

 

Tijdens de uitreiking kregen we ook nog bijzonder bezoek. deze albino-fret vond het allemaal reuze interessant.

fret

 

Iedereen die op ons gestemd heeft, hartelijk dank voor jullie steun.

Even het geheugen opfrissen.....

Zwelling na bijensteek

 

Dat bijen kunnen steken, dat weten we allemaal wel. Dat ze soms heel gemeen kunnen steken dat weten de meesten van ons ook wel. Ondanks het dagelijks slikken van Levocetirizine kan een bijensteek toch een hele sterke zwelling geven, zoals op de foto te zien is. Deze foto maakt ook meteen duidelijke dat een van de eerste regels voor een imker geen onzin is:

Als je iets bij de bijen gaat doen, draag dan GEEN ringen. 

We hebben het allemaal op de cursus geleerd, maar het wordt o zo makkelijk vergeten! Weet jij nog wat te doen bij een bijensteek? Klik hier voor het bijensteekprotocol van de NBV.

 Interessant op het internet

Op het internet is ontzettend veel te vinden over bijen houden. Een mooie selectie vind je al in onze nieuwsbrieven. Nog niet gezien? Klik hier om naar onze nieuwbrieven te gaan.

 

Interessant in regio

Door de coronacrisis zijn veel activiteiten en bijeenkomsten afgelast of uitgesteld. Vaak is een nieuwe datum nog niet bekend. Helaas wordt het lijstje daarom steeds korter. Informeer altijd bij de organisatie of een activiteit uit het lijstje nog wel doorgaat.

Imkercafé

In verband met de Coronacrisis werden alle activiteiten met ingang van half maart 2020 afgelast. Zo ook de imkercafés in Strijbeek en Middelbeers. Erg jammer want beiden waren altijd erg gezellig en leerzaam. Maar er is goed nieuws: in Middelbeers is inmiddels het eerste imkercafé op 14 november weer gepland (over de rensonmethode) en in Strijbeek is op 9 oktober alweer een honingkeuring georganiseerd. Klik hieronder voor de websites van de Bijenboerderij en Ambrosius Middelbeers voor nadere informatie.

  • Elke eerste vrijdag van de maand in de Bijenboerderij, Strijbeekseweg 62A, Strijbeek, verzorgd door de Bijenboerderij, aanvang 20:00. Wanneer deze weer gaan beginnen is nog niet bekend.
  • Elke tweede donderdag van de maand in Ons Mevrouw in Middelbeers, verzorgd door afdeling Middelbeers, aanvang 19:30. Zodra de sprekers en de onderwerpen bekend zijn, maken we die hier bekend. 
    De bijeenkomst van november is in verband met de corona-maatregelen afgelast. Wanneer de bijenkomsten weer gaan beginnen laten we het jullie hier weten
    - AFGELAST 14-11-2021 over de Rensonmethode
    - verder elke 2e donderdag van de maand, sprekers en onderwerpen nog niet bekend.

 

Contactgegevens

Marja van Hedel
secretaris
06 4001 5737

KVK-nr : 67943152

IBAN:
NL83 RABO 0341 7911 56

Zwerm melden:
Leon van Asche (Dongen) 06-13217461 0162-315327
Anton Staps (Kaatsheuvel) 06-13402220
Jolanda van der Steen (Sprang-Capelle) 06-27333978
Pascal van der Steen (Sprang-Capelle) 06-51163616
Ad Vonk (Dongen) 06-53371837)

marjavanhedel@msn.com